Vielsesprædikener

abs
Den sorte brudekjole. Den symbolske betydning er grundlæggende den samme som for den hvide, nemlig kyskhed. Bemærk, kjolen slutter altid tæt i halsen

Vielsesprædikenen er en kunst for sig. Den må gerne være personlig, men samtidig må den ikke handle om de to, der skal giftes – det er der en helt fest til at få udpenslet. Derimod må det personlige skinne igennem ved at brudeparrets interesser bliver normgivende for billedsproget, for det må alt andet lige være evangeliet, der må være centrum i enhver prædiken. I mine prædikener fylder også ægteskabets kemi meget, hvilke mekanikker vi har med at gøre, underet, at når to giver sig helt i hinandens hænder får de begge sig selv dobbelt igen, og herunder også de formaninger, som hører til ethvert bryllup. For ægteskabet er ikke kun en vidunderlig gave, det er også en kæmpemæssig opgave; som Kristus tilgav jer, skal også I gøre.

Prædikenerne bringes her uden brudeparrets navne. I stedet står der blot “Bruden” med stort “B”. Af diskretionshensyn vil prædikenerne heller ikke straks blive uploadet, men vilkårligt.

Septembers himmel er så blå

 Du skal frygte og elske, vielsesprædiken.